torsdag 20 december 2018

Det bästa av det mesta - appropriation i världsklassProvencalsk stråhatt, ja tack! Jag har letat länge och tänkt Shaker men detta är ju så mycket bättre!


Det är INTE ofta jag blir totalt hänförd av ett företags HELA utbud. Det har aldrig hänt. Och jag minns inte ens hur jag hamnade där. Kanske det beror kanske på övervakning av mina rörelser på nätet, bilder jag screenprintar eller skriver om som fört mig till de Toujours hemsida. Allt jag kan säga är att det kom oväntat. Om jag ska beskriva det med ord (för bilder har jag ju lusat ned detta inlägg med redan) så är det en samling av kläder, skor, väskor, hattar och annat som resenterar det bästa ur ett visst sammanhang eller kultur. Kulturell appropriering at it´s best kan man säga. Rumänska folkdräktsblusar, amerikanske pilotjackor, nunnedräkter och luftiga armékallingar.

Jag är helt tagen och svenska språker räcker inte till för att beskriva min känsla. BLOWN AWAY, hänförd kanske?

Espadriller har jag älskat sedan jag var liten och bodde med mormor i spanien och jag har ägt ett par stycken. De senaste blekrosa inköptes i somras men dessa tar ju alla pris! Jag vill ha två. Ett par med klack i vitt och ett par i svart som är platta.

Jag älskar ju långa vida kjolar och har ett gäng. Just nu saknar jag en som jag tror måste ha slitits ut. Den var djupt marinblå och hade en snörning i flera varv i midjan. Kanske något jag ska låta sy upp igen...

Det finns något mycket lockande i helgerån, att häda genom att bära ekivoka kardinalsstrumpor på detta vis kommer jag absolut göra. Det finns både dessa i rosa och sedan röda. Ett par av varje men helst rosa önskar jag mig hett.

Sammet, åh, har alltid älskat det. Och jag har faktiskt en kavaj med tillhörande väst som liknar denna men just nu på utlån hos en dotter. Den här vill jag också ha. Och hatten! Det roligaste med den här bilden är kanske att jag just köpt en kopp liknande den på bilden och det ska bli nästa blogginlägg!


Som svensk blir man ju omåttligt stolt över att hitta Mohedatoffeln i denna illustra samling fantastiska kulturskatter. Jag har flera par i olika modeller så det behöver jag inte köpa.....nu.

En sån väska har jag alltid. De slits ju ut så man måste köpa nya då och då men den jag har är ganska ny och räcker ett tag till. Ett måste på stranden.


Jag älskar ju balett och har anmält mig till en nybörjarkurs till våren så ett par av dessa kommer med stor sannolikhet att hamna i min garderob å det snaraste! Men jag kan mycket väl tänka mig att ha dem utanpå mina jeans för jag fryser alltid om benen under vintern och har inte plats för underställ mellan mig och byxorna. Jag är nämligen en sån som vill ha tighta jeans.

Prästskjorta utan ärm....mmmm det känns så bra i min vanvördiga själ.

Tyll, avskalad prästskjorta och en lite utmanande pose. Synd man arbetar inom psykiatrin tänker jag för annars skulle jag gärna gå så här till jobbet....

För att inte bli löjligt entusiastisk vill jag bara påpeka att denna bild publiceras under rubriken svanska sockor....

Mjuka balettskor har jag just köpt, i svart. Tylla har dessa fast kanske lite mindre skära...jag blir lika glad varje gång jag hjälper henne på med dem.

Och igen men här med ärm. Skitsnygg! basker...det har jag funderat på länge man aldrig fått till stuket riktigt.

Älskar kort och gott.

Jag tror jag måste köpa dessa med. hela det här inlägget strider ju mot i princip hela min övertygelse om att vi ska handla uteslutande second hand men jag kan inte hejda mig. Det är precis det bästa av allt tänker jag och gå in ni med och titta på alla vackra saker (som är vansinnigt dyra) och bli ivägblåsta ni med!
De Toujours

My wishlist...the short version...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar