torsdag 29 september 2016

Några timmar på stan


In your dreams, ja lite så kändes det när jag gick förbi det här drömlika stället. Jag är ju fattig som en kyrkråtta just nu och kommer väl vara det närmaste åren...men sen. Då ska jag gå dit och beställa en to die for-sänggavel, eller en hållkäftensänggavel kanske....?

Jag skulle på ett möte i stan igår, det blev en mix up men jag tror/hoppas det slutade väl. Hur som helst gav det mig en anledning att ta mig in till huvudstaden. Här är skyltningen från insidan, det var så svårt att fota genom glaset. Väldigt fin färgskala tycker jag.

När mötet var över hade jag lite tid att "döda" så jag begav mig genom Tegnérlunden mot Upplandsgatan, jag hade en fotografstudio på Upplandsgatan i sikte. Men när jag närmade mig den fångades min uppmärksamhet av något annat....ett skyltfönster med en förtrollande samling kuddar, överkast och framförallt en sänggavel!
Ni vet ju att jag är en stor textilälskare, halva mitt hus är fyllt av tyger jag samlar på och älskar men inte har plats för. Skyltningen var så fin att jag kände ett behov av att gå in. Jag behövde veta om det var sammet....bara känna lite....Lite förslag på hur man kan göra....jag har ju gjort en egen som liknar den längst ned till höger fast i vitt siden med klädda knappar i olika färg och storlek. Den blev rätt snart ful för man ligger emot med håret...så nu är den slät i grått melerat linne. Man lär så länge man lever.

Jag hade rätt, det fjärilsmönstrade tyget var av sammet, lenaste sorten. Och det fanns mer, det var banne mig sammet överallt. Jag blev helt knäsvag. Hade jag haft pengar hade jag beställt sänggavlar till alla sex barnen OCH mig själv fast jag ju gjort en egen som jag är mycket nöjd med. Så underbara var de. Egentligen inte helt min stil men det fina i detta är att man ju får välja helt själv. Detta var ingen butik utan en tapetserarverkstad....för sänggavlar! Fantastiskt, jag har aldrig stött på det förr. Kanske detta är det nya svarta? 

Så har ni ett stort behov av att ombona era hem, sätta en personlig touche på ert sovrum eller bara vill piffa upp soffan med några kuddar, ta er dit bums! Jag, som inte får köpa något alls den närmaste tiden....om jag inte får ett bokkontrakt snart, suger lite på karamellen, jag har ju som sagt en källare full med tyger....men kanske barnens rum behöver.......Hotellkudde, det behöver jag. Kanske även jag kan slappna av lite då och drömma mig bort en stund.....till Säffle...?Jag vet...fjärilskuddar är ju inte det som man kanske tänker är min stil i första hand men jag har ju förklarat här i bloggen hur jag är funtad. Det bor en barockmänniska längst inne i mig som vill ha rosa sammet, svarvade men, krumelurer och guld överallt. Jag kämpar med den personen och när jag får mer pengar är det nog DETTA tyg jag slår till på, det är så sjukt snyggt! Jag vill ha en kavaj och en väst i detta. Jag bara måste få det! Boel, syr du åt mig då för detta överstiger min förmåga.Bara en till fjärilskudde....jag blir knäsvag och bekämpar mig.

Här är kvinnan bakom In your dreams, hälsa på henne vetja, hon heter Lisa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar