tisdag 6 september 2016

Inredning


Stor svart himmel tornar upp sig, tvätten blev sköljd ännu en gång...


Long time no write....

Nu är vi igång igen här hemma. Helgen har inbjudit till att försöka få alla möbler på rätt plats. Vi har också tagit tag i vägg-golvglappet på allvar. Vi har ju fått dörrar från Sweedor och för att göra dem rättvisa har vi beslutat att rationalisera bort lister och foder. maken isolerar, gipsar, spacklar, slipar och snart ska vi måla.

Vi beslöt också att den snygga lösningen med tampar från taket och ett kopparrör var en dålig lösning för oss, vi beslöt oss för att köpa garderober från Ikea istället med gula dörrar. Men när jag stod där på Ikea visade det sig att de skulle utgå och att det inte fanns sex dörrar utan bara fyra. Då brann det av lite hos mig och jag beslöt att avvakta. På min färd genom ikea fann jag istället en snygg korg....och då gick maskineriet igån. Kanske vi ska bygga en garderob på plats. I plywood och ha de där snygga korgarna i för vantar, mössor och annat?

Jag beslöt att det var så vi skulle göra och for istället till Bauhaus. Så istället för att betala mer än tre tusen för köpegods så byggde vi för under tusenlappen. Vi återanvände kopparröret och på det hela taget är jag väldigt nöjd. Maken var mycket tveksam till att inte behandla plywooden. Han är i princip mycket tveksam till allt jag gör inredningsmässigt....men kunde till slut erkänna att den lite råa stilen funkade bra här bland allt det vita. 

Vi har dragit på oss en hel del böcker. Mycket av dem är kurslitteratur och passar mycket bra i källaren men sen äger jag en hel del fina kokböcker, trädgårdsböcker och annat inspirerande. De ska finnas nära köket tycker jag. Därför inköptes en samling förvaringsmoduler som heter Valje från IKEA. Jag byggde ihop dem och är nu mycket nöjd. Det ska anpassas lite till men själva formen blev bra. Utrymmet var tillräckligt också.

Plötsligt vände vi om allt i vardagsrummet också. Det var faktiskt makens idé. Det blev mycket bättre och plötsligt har vi bättre tillgång till utsikten. Nu i efterhand inser vi att huset borde varit en meter bredare men det är ju lite sent nu. Vi radade upp några av Snömöblerna och såg att det fanns utrymme för ytterligare en. Jag får den i present/julklapp av mamma och jag tror att det blir vår sista möbel i det här huset. Sen är det fullt. Jag hade gärna haft något från Norrgavel med, i sovrummet, men det är för dyrt helt enkelt. Min enda möbel därifrån blev jag av med i en skilsmässa...ett fint bord som jag tror finns i Rosenbad....?

Så nu börjar det arta sig. Jag återkommer med fina bilder när allt är på plats!
Jag älskar mitt hus, ÄLSKAR!!!


2 kommentarer:

  1. Vilken fin panel ni har! Vad är det för träslag? Har kollat runt i bloggen men finner det inte.

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag hoppas du fick svaret via mail...? Men annars Gotlandsflis AB från Klintehamn! Vi älskar den och nu börjar den bli så där silvrigt grå och fin!

    Anna

    SvaraRadera