onsdag 25 maj 2016

Torka kläder med stil - miljövänligt så det förslår


Skagerack heter företaget som gör den tror jag. Det låter vackert och man känner direkt hur himla torr tvätten bli i den salta havsbrisen men jag avstod. Den ser för mycket ut som en möble i en James Bondfilm. Snygg tvättkorg dock. Undrar bara om den inte har vassa trådar...? 

Jag har velat ha en vacker torkvinda i säkert 10 år. Idag slog jag till. Och det blev den som jag fört ville ha. En från Tove Adman. Det roliga med det är att jag är så ofantligt stel i mina uppfattningar om vad som är snyggt och att jag faktiskt träffat Tove flera gånger, första gången i hennes hem på Gotland. Hon minns säkert inte det men det är icke desto mindre sant. Jag var där med min vän och en av Sveriges främsta formgivare Barbro (Formverket, ni vet Plattanbrickan!). Sen har jag stött på Tove på Formex varje år jag varit där och kikat eller ställt ut själv. Jag var snubblande nära att beställa hem det anatomiskt korrekta betonghjärtat också men avstod. Jag ska ju inte handla mindes jag i sista stund. Sen har jag också spanat in ett annat hjärta som min vän Eva på Form från Skå har gjort i blodrött glaserad lera. Lite läskigt nästan men väldigt symboltungt. Iallafall för mig som är läkare och tycker att hjärtan inte ska se ut som något annat än HJÄRTAN! Cor liksom.Men nu tillbaka till torkställningen. Jag googlade torkvinda och det kom upp en massa förslag. En dansk variant som var väldigt härlig i formen men gav känslan av ett rymdskepp. Lite fel färg på trät också tyckte jag. Och så några hemmasnickrade varianter. Men valet föll ändå på Toves för den lär gråna, precis som vårt hus. Har svarta och aluminiumdetaljer som kommer spela bra ihop med vår husfasad. Jag har matchat kan man säga. 

Från Bruka, hemsidan fungerade inte från min telefon så den blev det inte.
Den här blev det. Enkel och snygg. Ett jordankare ska jag köpa till. Syntetisk hampa...vad är det?
Vi bor ju här sedan ett tag nu och stortrivs, iallafall med att bo. Tomten är ett kaos, golvet är inte helt hundra och så är det lite detaljer kvar. Vår öppna spis ska anlända med bud idag. Det ska bli spännande på mer än ett sätt för den ska väga 270kg och komma på tre pallar. Vi vet inte om konstruktören fått rätt information om vikten och plötsligt verkar det vara svårt att få någon som ska montera den.....Och vi vet inte om den går in genom dörren. Jag har heller aldrig sett den i verkligheten. Men DET är en bisak. Världens snyggaste sak kommer ju passa som hand i handske i det här helt makalösa huset, med den fantastiska familjen. Den saken är klar! (Ni hör ironin och ödmjukheten va?).


Jag ägnade säkert en timme idag åt att plocka i köket och hålla på. Ändå blir det ingen riktig ordning än. Vi har ju inte fått möblerna så utrymmet är begränsat för att plocka in sakerna.

Idag ska arkitekten och byggaren komma med en ny kund och titta på huset. det är andra gången. Det är ju i och för sig roligt men när de frågade om jag var hemma och om de kunde komma in, då fick jag panik. För här kan man inte visa upp någonting. Jo, kaos, och det vill jag inte bjuda på. Det räcker gott med att framsidan ser ut som ett tältläger. Kanske den förväntade kunden kommer bli helt förskräckt och välja bort arkitektritat prestige hus.....? Han/hon kan då vrida huset snett åt vänster för där har grannarnas bygge dragit igång och jag kan säga att det liknar INTE hur det såg ut när vår galne markkille höll på här. De konturskär frigoliten, spraymålar de olika avdelningarna med färg och ser overkligt organiserade ut....Kanske jag ska följa deras bygge mer noggrant så jag vet hur man SKA göra nästa gång vi drabbas av byggvansinnet?

Lista efter lista skriver jag på småsaker som är galna i huset. Man har sex månader på sig att klaga sedan är det för sent....


Nu ska jag sova, jag är nattjour på akuten från 20. Jag hoppas få en timmes sömn på 30 vakna.
Tjing!
Dagens ärenden och saker som ska lösas.Utsikten är det iallafall inget galet med.

1 kommentar: