fredag 26 februari 2016

Mitt kökMitt kök är färdigt och ska levereras i slutet av nästa vecka. 
Jag kunde inte hålla mig, jag tog med mig en dotter och åkte ut till snickeriet. Där stod det, mitt KÖÖÖÖK! Jag höll på att smälla av, det var så vackert och långt! Det var till och med längre, en diskmaskinslucka låg ovanpå. Jag öppnade lådorna, smekte och beundrade det. 
Det blev till och med bättre än jag tänkt. 

Ni som hängt med här vet ju hur turerna gått. Allt från IKEA till dyrare alternativ tills vi slutligen fastnade för den ultimata lyxen. Men jag måste säga att det är värt det. Jag blir lycklig bara jag tänker på de gedigna luckorna som stänger sig själva ljudlöst, den svarta filten i lådbottnarna som kommer ta bort oljud och den underbara känslan av att det är handgjort. Dessutom har vi kunnat utnyttja utrymmet maximalt. Det blir mer än 70 centimeter djupt och sträcker sig från vägg till vägg utan en enda passbit. Och vet ni vad? Jag har en extra låg sockel (den är inte så låg som jag önskat men det var omöjligt med tanke på diskmaskinen) i GULD!!! 
Maken hade läst på att man kunde ha en spegel där för att skapa illusionen av att bänken svävade men sen kom vi på att guld ju är lite av ett tema i huset...Guldhuset! 

Efter besöket hos Nisseby snickerier åkte vi till bygget. Fem man var på plats, en snickare, en målare, en myrars och så plattsättaren. De jobbar så effektivt att jag blir helt lyrisk. Målaren berättade att de brukar stå på lunchen och titta ner på andra bygget och skratta åt dem. De är såååå långsamma säger han. Det tog en timme för två killar att lägga ett hör i grunden. Så kan det vara, vissa jobbar andra JOBBAR! Jag älskar dem allihopa just nu för det är bara veckor kvar tills jag får flytta in i mitt älskade hus. 


Samma kakel som i köket. 15x15 och matt, här nere blev det inte lagt i förband och vi ska ha vit fog.

Jag säger till killarna hela tiden att de ska ha munskydd och öronproppar men det är inte intresserade. Jag lade till att man ska vara extra försiktig när man röker så mycket också. Jag tror att de garvar åt mig efter att jag gått...Men han är helt suverän med spackeln!

En lådhurts blev det, men den är bred och djup!

Jag stötte på en granne på vägen hem, jag kunde inte låta bli att visa upp mina bilder. De hade också börjat fundera på just Nisseby!!!

Guld är ändå alltid guld....

Här ska GULDHON sitta.

Riktigt stora lådor att ha porslinet i.
Här ska trappan vara. Maken inspekterar gjutningen av golvet.

Ett ganska tungt golv blev det...
I den här delen ska Tylla och Frank bo.
Jag tycker att det är så fint med de olika lagren.

Precis innan vi skulle åka såg vi att väggen i trappan inte blivit så som arkitekten tänkt. Det gjorde inte så mycket för det var så jag ville ha det. Men liiiite ljusinsläpp ville jag kanske ha....? Jo, det får bli ett hål där. Jag tog en penna och en tumstock och klättrade upp på stegen. Några korta drag med pennan och en kort instruktion på engelska och vips ska vi få ett hål där som solen kan titta fram genom....

2 kommentarer:

  1. Men vilket vackert kök! Jag har just hittat hit och ska läsa vidare om ert fina hus:)

    SvaraRadera
  2. Men å vad glad jag blir!!! Ja, häng med det är några skälvande veckor kvar tills vi flyttar in sen blir det mer fokus på andra bloggen och Stunder av lycka. Men såklart skriver jag här ockå när jag har något livsviktigt i design-, inrednings- och formgivningssvängen att förmedla!!!

    Ha en skön lördagskväll!
    Anna

    SvaraRadera