fredag 16 januari 2015

Kill your darlings

Söderhamn från IKEA


Jag har börjat svaja. Jag föll ju hårt för det mörkgrå köket från Picky Living innan jul. Men sedan igår känner jag mig dragen åt vitt igen. Det är något som inte känns helt rätt. Jag tror det kan bero på att vi inte har råd med att köpa exakt de olika delar vi vill till köket. För helst skulle jag vilja ha en mellangrå stenskiva med underlimmad mässings till mässingskranen (som vi redan köpt) och mässingsgreppen (som vi har bestämt oss för). Det blir lite för rörigt med de andrahandsval som den gråa luckan innebär. För vi hade tänkt byta stenskiva till trä och mässings till svart komposit från IKEA. Detta för att inte behöva ta något rostfritt som jag inte tycker passar ihop med mässingen.




Nu har jag till och med tagit reda på vad tapeten heter. Man konde sortera på färg, motiv, ålder och så vidare. Det visade sig att det fanns 40 sidor med fågeltapeter och på dessa 40 olika tapeter...svindlande många. Detta gör ju valet svårt för den som inte har väldigt tydlig smak.










Jag samlar på bilder på de olika delarna för att få ihop bilden lite. Min digitala moadboard.




Nu tror jag att vi kör på lackade vita luckor med mässingsgrepp, det underlättar val av vitvaror och vi slipper ha helintegrerat kylskåp. Jag hade tänkt mig det från Elektrolux med kolsyrat vatten i men nu fick vi ju nya Sodastream Play innan jul och då behöver vi ju inte köpa den jättedyra kylen, faktiskt.
Vidare passar vita luckor då bra ihop med en vit porslinsho som blir fint ihop med väggen, lamporna (från Helgo) och resten av rummet. 
Jag är rädd att skulle ha blivit för mörkt ihop med betonggolvet annars.

Jag skäms lite över att ändra mig, jag hade ju sagt till mig själv att fyra helvita kök i rad, så GÖÖÖÖÖR man bara inte. Men, vitt är ändå vitt. Lite billigare blir det också. Det är ju aldrig fel. 

Några takleverantörer är kontaktade, vi får se vart det leder. Sen ska maken ut till tomten idag och möta en kille som kanske ska gjuta vår grund. Peter gillar honom skarpt. De verkar ha samma syn på det mesta här i världen...






Jag märker att jag till och med väljer hönsras efter utseende. Inte bara, jag har bestämt mig för att försöka få tag på Bjurholmshöns, en bortglömd hotad ras som levt kvar sedan slutet av 1800-talet hos en gammal kvinna i Västerbotten. En härlig historia. Sen Isbar, som lägger blå-gröna ägg och Svensk svarthöna. Sen räcker det!

Jag hoppas få till ett hönshus till hösten och köpa två stora hönor för att sedan till våren ha små kycklingar. Barnen är så ivriga. Idag ska vi åka till Parkleken och gå med i Djurklubben för att öva oss lite. Där kommer vi få ta hand om kaniner, höns och får...En riktig utmaning för oss.




Blå ägg från rasen Isbar




Avslutningsvis...




Detta fick jag tips om...Jag mailade PR-byrån och fick en inbjudan. Det ser jag mycket fram emot!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar