söndag 22 juni 2014

DIY, senaste trenden


x
DIY, senaste trenden
Min omvärldskoll som består utav Instagram, Elle Decoration, mina vänner inom design - och inredningsvärldens instagram och facebook, Leva & Bo (Expressen) samt DNs bostadsbilaga. Summan av att ha hängt med ovanstående mynnar ut i detta: Koppar, marmor, ananas och harlekinmönstrat är bra...
För drygt ett år sedan gjorde jag ett eget harlekinmönster ihop med Babs (formgivnings- och Illustratorvirtuos) ett eget sådant mönster för att trycka på tyg när jag öppnade min butik men det kom av sig och nu känns det lätt passé. Tidigare har jag varit något av en inredningstidningspornograf men efter några år med det begäret börjar man känna igen saker, har ibland sett samma hus flera gånger och rapporterna från Formex och andra nyheter behöver man ju bara läsa en gång. Oftast är jag där själv dessutom, både som utställare och gäst. 

Harlekinmönstrat i form av ränder på enfärgat verkar vara spinoffen på den traditionella förskjutna rutan. Jag klippte ut en bild för några veckor sedan på en rosa kudde med svarta ränder för att ha på min mood board inför flytten. Jag brukar göra så när jag hittar något inspirerande. Oftast lagras bilderna länge utan att det blir något av dem.Men, igår på IKEA såg jag en rosa sammetskudde (Sanela för typ 60kr) och bitarna föll på plats. Istället för att i vanlig ordning sy själv kommer jag "fuska" lite och använda ett färdigt kuddfodral. Det enda jag behöver då är svart vågband i bomull och svart tråd.

Här kommer lite steg för steg, det behövs väl egentligen inte, detta kräver ingen Einstein men för bildernas skull..

Jag klippte av kudden ca 12 cm för jag tycker att en avlång kudde är snyggare. dessutom hade affären bara 4,15m band och det var knappt det räckte!

Jag ritade en ruta på lite hårdare papper för att få till en fin form och sedan lade jag den på kudden för att mäta ut var banden skulle fästas. Jag nålade först men det blev inte bra så nå nästade jag fast banden för att de skulle sitta rakt. Banden är lite styva och lägger sig inte snyggt av egen vilja, man måste tvinga dem lite. 
Därefter sydde jag med svart tråd på maskin mitt i banden. Jag vände kudden ut och in för att få ihop den del där jag kortade av kudden och vips var den klar!

Den ska få vara den barocka delen av mitt nya sovrum. Det ska bli svart-vita elefantkuddar, svarttallkuddar från IKEA som tyvärr utgått (som vanligt när någor är riktigt snyggt i den affären) och sen en ny sänggavel i gråmelerat linnetyg från Åhléns. Det kommer senare här på bloggen. Jag blev så inspirerad av svart, vitt och rosa att jag nog måste göra en lapptäckskudde också i harlekinrutor....det ser jag fram emot! Good Night!


Tapet jag vill ha...kanske i sovrummet.
Lite från min mood board...

#DIY #leva&bo #harlekin #ananas #marmor #trend #kudde #rosaInga kommentarer:

Skicka en kommentar