onsdag 3 maj 2017

Vårfint


Så nöjd med mitt loppisfynd igår, 300 kronor och konstnären heter Bo E Lundqvist, född 1934 i Rättvik. Jag googlade hans konst och det visar sig att en liknande tavla sålts för 10 år sedan på auktion för samma pris och min är härligare i färgerna. 1976 är den målad, så många fina och roliga detaljer! Den påminner om Boken om Mademoiselle Oiseau tycker jag som Lovisa Burfitt illustrerat.
Tänk om man kunde säga tt man hade vårfint hemma. Om en vecka har vi bott här ett år och det är inte helt klart än. Jag ska inte tråka er med detaljer men det går att bo här utan att bli fullständigt galen. Undervåningen är kvar och att möblera klart rummen. Jag behöver ett arbetsrum och vardagsrummet måste göras fint. Vi väntade overkligt länge på ytterligare ett skåp från Asplund som sedan var sönder när det kom så ja....det har tagit lite tid att komma iordning. 

Samtidigt har vi tagit tag i altanbygget för kommande sommar SKA vi ha en ordentlig uteplats att äta på. PUNKT! Tyvärr valde IKEA att ta bort de stolar jag ville ha och också köpte en av, Reidar i svart metall, så nu letar jag på blocket efter 11 sådana.

Jag råkade visst köpa ett skrivbord på tradera hux flux...och budar på en annan hylla på Bukowskis....och såg en väldigt stor och fin bokhylla i Västerås. Jag fyndar med andra ord. Maken får inte veta än, han blir så stingslig. Fast det känns bra att köpa begagnat. Nya IKEAhyllorna skulle kosta 3000kr och här får man allt ovan för mindre än det.....
Här en rolig retrohylla jag hoppas blir min...


Jag känner uppenbarligen ett behov av trä just nu...det är för vitt här...

För stor antagligen men väldigt snyggoch praktisk.

Och så den här pjäsen som jag ropade hem för 20 kronor....Det var lite skillnad från Kandells skrivbord på Bukowskis som ju skulle kosta nästan 1400kr bara att frakta till Stockholm....Nu ska jag bara få maken att hämta den i Farsta.

Jag hakar på retrotrenden väl sent kan man tycka men är inte detta mönster storslaget???Jag bara älskar den!

Stackars maken han gräver och gräver....men nu börjar det faktiskt kännas som att vi kommer fixa detta, eller HAN kommer fixa detta. Jag passar hönsen och tittar på.

Jag bockade av en härlig sak att göra idag, jag skissade upp en långkofta till hösten. Men först ska stick- och spinnproffsen få säga sitt. Jag står bara för modellen...eller önskemålen.

1 kommentar:

  1. Höga priser - jag kollade i IKEA varuhus i andra länder och det är mycket billigare. Du försökte köpa någon annanstans eller beställa möbler och andra delar på Internet? Kanske är detta en av de idéer på några besparingar.

    SvaraRadera