onsdag 28 december 2016

Färg och form, ett axplock


Den första ringen jag fick av maken var en som ovan. Han blir så stressad av att köpa saker till mig, rädd att jag inte ska gilla. Därför ger jag ofta ganska precisa tips. Det året sa jag åt honom att han kunde välja vad som helst på Smide och Form på Hornsgatspuckeln och han kom hem med denna ring. Jag älskar den men har den tyvärr alltför sällan då jag ej får bära ringar på arbetet. Järn, guld och diamant, bra kombo.

Jag är väldigt svag för ädla stenar och metaller, det är jobbigt av många släl. Dels är det DYRT men jag oroar mig ju lite för hur metaller och ädelstenar bryts också...man vill ju inte gå omkring med blodsdiamanter. Nu finns tydligen märkning som garanterar att inget brott mot mänskligheten begåtts...men jag är tveksam till om det alltid stämmer, det är som med märkning av fisk och skog, det låter bra på pappret men verkligheten är ofta en annan.Älskar skärningen på kläderna här, ser lagom avancerat ut, fin på ett diskret sätt.


Byxorna är lite för utstuderade för mig men BLUSEN! Så härlig!Jag tog med en bild på Tylla här för jag blev så nöjd med flätan. Ränderna gillar jag också, och färgerna..smutsiga färger är min grej.

Jag visar den igen tror jag, älskar verkligen den här broschen, jag har lite stenar och guld som jag länge velat göra något av, mer ringar behöver jag inte och armband lämpar sig ej. Men ett smycke som kan bäras på kläderna eller i håret lockar. Smide och Form kommer den ifrån såklart!


Jag var väldigt tidig med att upptäcka Norrgavel, köpte ett soffbord där 1995 tror jag. Nu letar jag bokhylla och liknande, förvaring är viktig i en sexbarnsfamilj. Jag blev så glad att se att de lägger ut sömnadsbekrivning till sin mjuka hylla för jag kanske skulle vilja ha ett annat tyg än de de själva säljer.

Tre av dessa kanske skulle passa i hallen?
Så fin!

Jag köpte den här hängaren på Granit innan jul, jag tyckte den var så snygg men nu undrar jag...vad ska jag med läderöglorna till? Jag lämnar nog tillbaka den tror jag. Man kan inte hamstra på saker bara för att de är snygga, de ska vara praktiska också!

Den här modellen hade vi tidigare, efter Moccamastern men den gick sänder, nu är vi tillbka på Moccamastern igen men en dyrare variant som är enklare att använda.
Väldigt fint tyg från IKEA som jag ska titta närmare på nästa gång jag åker dit. Förr om åren var jag där flera gånger i månaden men nu kanske en till två gånger om året. Kvaliteten är vad som avgör om jag köper, som vanligt. Svärtan tror jag det heter.Vilka härliga handskar! Tänk er tillfället när man kan bära dem, med broschen på klänningen!


Balmain minsann, synd att man alltid faller för det allra dyraste...

Och nu över till läder....skor och kläder.
Inser att jag inte behöver en ny väska, man behöver faktiskt väldigt lite saker men OM jag skulle få/köpa mig en ligger denna högst upp på listan, Smythson, verklig lyx!Ni vet, jag letar långkofta för Signe att sticka. Men hon är så begåvad att jag nog bara kunde skicka henne den här bilden och sen låta henne skapa efter eget huvud...


Nu över till arkitektur!


Här en "dump" från "vår" arkitekts hemsida, vårt hus först!! Kanske för det blev klart sist men jag väljer att se det som kronans juvel (ödmjuk i vanlig stil)
Här en bastu av samme arkitekt, man blir ju vild av habegär!

Sittpinnar för bastare

Ord är överflödiga.

Jag skulle kunna bo i den bastun tror jag...

Coolt va?
Detta är väl nästan att betrakta som antiarkitektur? Jag letar och letar efter ett hönshus som är snyggt, det ska ju passa ihop med huset. Jag har skissat lite på ett själv och vi planerar att ha det klart till våren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar