söndag 23 augusti 2015

Extra utrymme

Vi fick bud från arkitekten att ventilationsritningarna var klara. Det blev lite dyrare än beräknat(!). Här en beskuren del av utrymmet som blev "över".

I helgen åkte vi till snickeriet med vår gamla dörr. Det är samma snickeri som ska tillverka vårt kök. Vi gav upp till slut när det gällde köket och gick all in. För ärligt talat är det i köket jag spenderar den absolut största delen av min vakna tid i hemmet. Så det är sär vi ska lägga krutet. Med ett handsnickrat kök kan vi utnyttja utrymmet maximalt. Vi får så liten sockel som det bara går och vi kan göra lådorna 75 cm djupa.
Vi valde också att ta de massiva lådorna för budgetalternativet med metallstommar gör att de inte når ända upp i liv med fronten. Jag vet inte om detta spelar någon roll rent funktionellt men det är snyggare och känns bättre. Vi velar fortfarande kring bänkskivan. Maken tycker att 30000 kronor för att få en träskiva i ett stycke är fruktansvärt dyrt. Jag håller med men alternativet, att få en limmad skiva som inte ser ut som köksluckorna eller ömtålig sten....det känns faktiskt inte heller bra. Dessutom har vi ännu ej fått se proverna. Om det beror på maken eller han som ska beställa den låter jag vara osagt. Men jag gillar att vara förberedd. Om ni lovar att inte skvallra för maken så har jag egentligen redan bestämt mig, det får bli den asdyra träskivan, det blir snyggast. Och ärligt talat jag är fruktansvärt kinkig när det gäller just kök för det kan vara det fulaste i ett hus, och det ska det INTE bli här!

Ventilationsritningarna skickades iväg lite prematurt. det gjorde att de blev ca 2000 kr dyrare...en småsak tyckte vissa, men jag tänker att det hela tiden är just småsaker som hotar att tippa detta över ruinens brant. Men vi lade ner att gräma oss, för som sagt, på det stora hela är det en fis i rymden. Men på den positiva sidan av denna ritning kom lite extra utrymme. På bilden högst upp ser nu utrymmet som blev över, V3 står det. En trumma...

Vi försökte fundera ut vad vi ska ha detta till men det enda vi enades om är att vi bygger en vägg mitt i från ca 90 cm från golvet räknat och drar in el där. Då får vi nämligen ett "dolt" utrymme för kaffemaskin, brödrost och eventuellt kan man ha bokhylla för mina hundratusen kokböcker....
Vad vi ska göra med utrymmet som blir över v i hallen, det får vi nog vänta med att tänka ut. Mitt förslag var att bara låta det vara, vi kan nog bestämma det när vi bott där ett tag, just nu känns det övermäktigt att lägga tankekraft på detta.

Jag räddade några växter på tomten innan markarbetet drog igång. Dessa två fläderplantor verkar ha klarat sig bra.

Ytterdörren är inlämnad på snickeriet nu. Den ska få en ny karm. Vanligen kostar väl en ytterdörr mellan 10-20000 kronor och UPPÅT beroende på hur "fin" den ska vara. Dens 60-talare i massivt trä kostade oss tusen kronor, karm, bearbetning för lås och sedan ett nytt coolt kodlås ska väl i slutändan kosta oss ca 9000 kronor. Och då är största delen av den kostnaden faktiskt låset. Upcycle, det gillar vi!

För att få ut dörren fick vi maka på lite saker. Ser ni vilket kaos vi har. Det är exakt som våra liv just nu, huller om buller. Men snart....Preussisk ordning i alla hörn....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar