söndag 12 juli 2015

Det drar ihop sig till byggstartFörsta maj var senaste gången jag skrev här. Det beror på många saker men mest kanske på att vi inte kommit någon vart med bygget utan bara stött på patrull. Men i fredags fick vi ett mail där det stod att vi kunde få lova att börja med markarbetet. Och jag trodde maken skulle få glädjefnatt. Jag som vanligen är den mest upprymda blev nästan förbannad. För nu har vi väntat i över fem och en halv månad på detta och kommunen är faktiskt helt ansvariga för detta. Men det ska jag grotta i mig EFTER att huset är klart tror jag. Nu ska vi fokusera på det härliga (och jobbiga) som vi har framför oss.


Just nu ser jag denna växt överallt häromkring.Underbart fin!
Just idag åkte vi till IKEA en sväng, vi behövde lite hyllor till vårt provisoriska boende. Vi måste bygga på höjden här. Vi fick tag i tre röda hyllplan à 9kr/st och sex konsoller som tillsammans kostande 30 kronor. Ett kap alltså!


Jag hade gärna köpt några av de fina skåpen som hörde till...men så snabb var jag inte denna gång.


Men jag hittade också två pallar från den tillfälliga kollektionen Ryssby som jag sneglat lite på tidigare. De var på REAn och kostade nu 149kr/st mot tidigare det dubbla. Endast den röda var nedsatt. Jag hade hellre köpt de svarta men rött är fint det med och kommer passa fint i Tyllas rum. Jag såg också en del rottingmöbler som är så heta nu. De var både  naturfärgade och svarta, lite roligare än enfärgat alltså. Men jag "impulsade" inte för jag är inte helt för rotting. Det knarrar om dem och man fastnar med nylonstrumpor och annat tunt i dem. men snygga är de det kan jag hålla med om.
Så här blir det när jag fotar i det dåliga ljuset på IKEA...Jag var sträng mot mig själv och köpte inte en hel del saker jag inte behöver, jag tittade knappt faktiskt. Men jag såg en snygg fläkt....maken kollade på sugförmågan, hälften av vad de andra klarade så den fick hänga kvar.
En pompong kom med hem. Trots makens protester, han tycker att jag har ett beroende. Det kan stämma. men det hade kommit in nya roliga former och nu när jag ändå köpt åtta stycken...så kan ju en liten ynka inte göra någon skillnad egentligen...jag LÅÅÅÅVAR att de är den sista!


Istanbulskt kakel...


När vi kom hem igen letade jag fram lite kakel som min mamma släpat hem från Turkiet för länge sedan. det har legat och bränt i en låda ett tag. Nu ska det upp! Det är kanske en halv kvadrat men kommer sätta tonen på en liten toalett i nya huset.
Lägg till bildtext


Supersnyggt skrivbord som det ej gick att googla fram en bild på. Lisabo ca 1300 pix. Ge mig två!!!


Snart drar det igång, då kommer det komma fler inlägg här, jag hoppas på idel solskenshistorier...man jag är realist.

Hej hej

ANästa gång ska jag inte vila på hanen, jag tycker att denna kollektion kanske är den genom tiderna fallit mig mest i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar