torsdag 13 november 2014

Nybyggare del ett

Blåmålad betong. Mycket inspiration finns i Ytterjärna. Deeutom godaste bakverken i Sörmland skulle jag tro.

Vi har träffat arkitekten. Honom känner jag sen skolåren. Han har mitt fulla förtroende. 
Maken och jag var ganska överens. Jag är mer extravagant när det gäller estetik, maken vill ha dubbla gipsväggar med latexfog och ljudisolerade dörrar...Hans böjelser är ganska billiga. Mine, not so much. Inte så att jag vill frossa i lyx men jag har några önskemål som kommer göra att budgeten eventuellt drar iväg. Jag hade tänkt ta igen det på...dörrarna, men det verkar bli svårt.

Vi har beställt en nybyggnadskarta, det kostar 10000 kronor för en tomt under två tusen kvadrat, vilket vår är, och en extra fil till arkitekten som var det viktigaste tydligen. Den kostade en femhunka till. Vi ska få en skiss i nästa vecka av A (arkitekten) det är rysligt spännande. Våra önskemål har insamlats, processats och snart ska han spotta ur sig en produkt.

Det nästa som ska hända är att vi är överens om planlösningen. Utifrån den kan man börja göra skalet. Talar för sig själv.

Vi var som ni kanske läst om här och där i Ytterjärna. Där såg vi en granhäck som var utomjordiskt vacker. Böljande, tät och saftig. Maken har försökt få mig intresserad av granhäck men jag har avfärdat det totalt. Tills nu. Nu har jag lagt Avenboken på is, kontaktat en trädgårdsmästarinna jag känner och kanske vi får till en riktigt härligt magisk häck till nästa vår (eller om tio vårar).
Det ska in ett Gunnebostängsel också, hönsen ni vet. För en bekant på "ön" berättade att räven tog hennes höns i förra veckan. Stor sorg.

Jag har ändrat mig vad gäller kakel i köket också. Jag ville ha det runda småttiga mosaikkaklet som jag hade i vårt förra hus, jag kände mig inte klar med det efter bara ett år. Men nu så kompromissar vi lite. Jag får en inbyggd kran från...Vola (hoppas jag fast det blir nog Hans Grohe som vi har nu) om vi tar ett billigare kakel. Jag tänker mig blanka fransiga lite större vita kakelplattor som sätts förskjutet som en tegelvägg. Mörk fog och så kanske hela vägen upp i taket. Jag vet, det har setts förut men jag gillar det. 


Vi tittade in på Ikea i Kungens kurva innan vi blev andliga i Järna. Där var det kommers som vanligt, en helt vanlig vardag vid pass 11.00. Vad gör folk egentligen i detta land? Shoppar på dagtid verkar det som. 
Vi skulle titta på den kökslucka jag bestämt mig för via nätet men ej sett IRL. Den heter Råsdal och ska vara i vit askfanér. Jag gillade den men är lite orolig för att trästrukturen ska samla smuts...Vi får se.
Jag köpte 2,4m av tyget jag skrev om för cirka ett år sedan här, den med julgranen. Nu slog jag till! Den ska få hänga i stora vardagsrummet som insynsskydd under julledigheterna mot grannen som bygger om utan att någonsin bli färdig.


Några inköp.
Vidare inhandlades en dörrmatta av samma sort som vi redan har och en visp av varje sort. Krull och ballong. 

Min femte av samma sort.

Jag kommer skriva successivt om våra framsteg men säkert mest om bakslag, det känns oundvikligt. Men just nu är det bara sol i sinnet!

Klart slut. Kom.
Spännande former på husen, en odlingsvägg av pallar och i butiken Robygge fanns en otroligt härlig bok som jag ska köpa snart. Om barn, sommar och Sverige kändes det som.
Fantastiskt ljus på väg söderut.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar