tisdag 7 oktober 2014

Härlig design. Humor och skandinavisk flirt

Good dog bag som var anledningen till att jag blev agent för Keecie.


Att se sig om i världen är både himmel och helvete. Jag är nämligen både konsumtionsmotståndare och hagalen i en och samma komplexa person. Då och då slutar jag helt att hänga med i utvecklingen, låter bli att köpa inredningsmagasin, går ej i affärer och tittar inte på det ständiga flödet av prylar på sociala- och andra medier. 

Ibland gör jag tvärt om och låter det bara skölja över mig.
Eftersom jag själv formger saker tvingas jag då och då ställa ut på mässor för att visa upp mig. Då är det mycket svårt att inte ta in resten av världens design. Jag har vid två tillfällen vandrat timme efter timme upp och ned för samtliga gångar på Frankfurts mässa, Tendence. Det är mycket intryck som tar flera dagar att smälta och koka ihop. Har man som jag dessutom en fysisk butik måste man köpa in saker som funkar ihop. Det tar några dagar minst i anspråk.

Första gången på Tendence hittade jag Keecie, ett holländskt företag som säljer väskor i läder med tryck. Underbar kvalitet och form i kombination med humor. De såldes på DesignTorget, Myntmuseet och Bric a Brac under våren och jag hoppas det fortsätter coh utökas till fler butiker i Sverige! Nya modeller har kommit nu och nya härliga färger. Orkar jag med ställer jag ut dem på Formex i vinter ihop med mina egna produkter. Allt beror på mängden sömn jag får närmaste månaderna.
Hungry Harry

Färgkartan jag fick i veckan. Älskar den gröna!
Top secret clutch, med en påfågel.

Just nu är jag väldigt aktiv på Instagram. Jag gillar verkligen det mediet. Man kan se var någon liten hemmafixare i Korea gjorde till lunch igår och hur solnedgången såg ut över Kuala Lumpur. Helt fantastiskt. Där kopplades mina gillanden och följanden ihop så att jag stötte på Skinny laMinx. Designern bakom heter Heather Moore och hamnade i formgivarsvängen av bara farten!

Det var kärlek från första ögonkastet! Skandinavisk form filtrerad genom Syd Afrikanska ögon. Allt var snyggt. Mer avskalat än Marimekko, med jordnära och väldigt väldigt snyggt. Jag har beställt lite saker därifrån och hoppas på att få sälja det i min butik snart!Här kommer några favoriter, watch them and weep!

Anna

Härliga kort att skicka till bästa vännerna
Bordslöpare, underbart fin!

Jag vill ha hela huset fullt och alla möbler klädda i dessa tyger!
Utskuret ur trä, Intrikat.
Börsar kan man aldrig få för många av!DIY i Skinny laMinx tappning. Sy din egen bonad!Butiken i Cape Town
#Keecie#vardag#skinnylaminx#formex#design#scandinavisktouche#älskardet#DIYInga kommentarer:

Skicka en kommentar