tisdag 19 augusti 2014

Formex the sequel...


Min moodboardDet fanns så mycket fint på Formex och jag fotade så mycket att allt inte fick rum i första inlägget. Därför kommer nu uppsamlingsheatet. Jag är väl medveten om att jag tidigare dömt ut vita marmor men trots detta visar jag jättemycket av just detta. Jag stötte nämligen på ett nytt företag som heter Different Things. Det är deras marmor jag inte kan låta bli att tycka om. En uppstickare med en hel del härliga grejer. Lampor, väskor, mattor och skärbrädor bland annat.


För kök och bord, gillar särskilt skärbrädan och morteln.

Undrar bara hur den är ihopsatt...

.
Älskar den röda luffarkonsten, så fint skirt mönster. Även lamporna tycker jag är underbara trots att jag egentligen inte är så förtjust i detta material.Underbar broderad väska från Differentthings
Grått, grått, grått...Det gillar jag!

Gaffel och kniv som egentligen är tänkt att ha på en innerdörr, från Format. Format är från början en Reklambyrå om jag förstått saken rätt. Jag såg deras produkter för några år sedan och blev lite kär. Köpte genast upp mig på deras fina återvinningsrör i papp för glödlampor, värmeljus och batterier. Jag fyller dem ju dirket såklart för i detta maximerade hushåll kör vi så det ryker. Jag påpekade detta och fick svaret att jag skulle ha fler...Ja, såklart! Jag måste ha fler för böveln! De gör fina kalendrar också. En som man klistrar rakt på väggen. Smart och man vet var den finns. Annars ett stort problem här hemma!

Fantastisk sidenmjuk betong från Anna Christians i olika former blev jag betagen i. Detta helt hopplösa kladd som man kan få att bli hur vackert som helst!! Dosan med ädelstenar är min favorit men hon hade massor med olika härliga produkter.

Pappersgirland i benvitt med vackert mönster från Afroart. Man kan ha den uppe jämt tycker jag, varför bara när det är fest? Hela deras monter var fin faktiskt. Det känns som de tonat ned färgskalan lite för förr gillade jag inte deras grejer. Eller så visade de såklart bara sånt som jag gillar;). 

En filt i babyalpacka med fin kant visade Lindform. Den var det underbaraste jag någonsin känt på. Superexklusiv och högt upp på önskelistan. Nytt med textil för dem.Coola men lite läskiga saker hade Tjärn som ställde ut på Young Designers. En fotograf som trycker bilder på tyg som sedan klär recyklade och svartmålade möbler. Kändes lite som the Ring...men som sagt mycket häftigt.

Jag är en stor älskare av broderi. Därför föll jag för Mira Bodiroza Lindhs kläder, väskor och tofflor från Docksta. men vilket jobb. Jag vågade inte ens fråga vad sakerna kostar för har man minsta aning om hur lång tid det tar att brodera så vet man att det måste kosta skjortan. Lika fint på bak- som framsidan också, såklart!

En annan formgivare som jag gillar är Anna Lindsten. Hon har ibland också lite mörka grejer. Jag gillade hennes bonader, en undanskyffad inredningsdetalj. Det känns som om Tove Janssons ande vilar lite över hennes skogar. Jag gillar hennes anteckningsböcker Birch och Granskog, grafiska och enkla (se moodboard!). Anteckningsböcker kan man inte få för många av!


Bonad från Anna Lindsten, vi får se om det blir mer av detta. Bonaden kanske är på väg tillbaka?


För några år sedan jobbade jag på en mottagning i Tensta. För en form- och designälskare som jag kan den miljön vara lite jobbig. Inte mycket som är snyggt där...och konsthallen var stängd då om jag minns rätt. Fast Livstycket låg i bottenplanet i det hus jag jobbade i, dit gick jag några gånger. Tygerna är fantastiska men jag var inte jätteimponerad av det som sys av dem...kanske det blivit bättre.


Motiv från min hemstad på tyget från livstycket. Gillar färgerna också, smutsigt ska det vara!


Det var sista slurken från Formex. Nästa går av stapeln i början av nästa år. Då kanske kanske jag ställer ut själv. Om inte kommer jag se till att vara på plats, när det händer och nosa upp nykomlingar!

Jo, en fråga bara....Finns det någon i detta avlånga land som sett en enplansvilla klädd i oversize kakelplattor??? Jag försökte googla på detta utan en enda träff så det kan nog inte vara vanligt alls. Min granne har just börjat kakla nämligen och jag är.....oroad. 

Jag avslutar med visdomsord:

The thinner the eyebrow, the crazier the woman.

Allas hemsidor:

afroart.se
annachristians.se
annalindsten.se
differentthings.se
format.se
lindform.se
livstycket.se
mirabodiroza.com
tjarnfurniture.se
#afroart #annachristians #annalindsten #differentthings #format #lindform #livstycket #mirabodiroza #tjärn #formex #kaklaute


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar