måndag 30 oktober 2017

Fyndat igen
Jag har fyndat igen. Problemet med mina fynd är att de ibland innebär ganska mycket arbete och i slutändan blir dyrare än om jag hade köpt nytt....Igår slog jag till på en 50-60-tals fåtölj via en FB-grupp här där jag bor. Mindre än 10 minuter bort fann jag den. En ganska stabil pjäs som behövde mycket kärlek. Ingen märkning som jag kunde finna i det skumma ljuset men jag blev lite kär. Igen. Maken sa inte så mycket, han hade fått entrecote till middag, han blir len av kött.

Jag googlade möbeltyger och screendumpade de jag gillade. Alla passar nog inte till modellen men jag visar de jag föll för. 
Jag har en förkärlek till hus och smutsgult. Här sammanföll detta men det blir nog för trist ihop.

Här en färgsprakande Frank rip off som kostade en tiondel av orginalen. Jag kanske kanske slår till på denna bara för att den är så billig och gör mig glad men kanske det blir för rörigt just i en fåtölj med så många knappar?Den här tror jag på rent stilmässigt. snygg färgställning och Marimekko är ju alltid Marimekko ändå.

Kanske för mycket vitt i botten för en småbarnsfamilj men väldigt snyggt och kunde nog funka med modellen.

Här ett IKEA-tygssom nog skulle vara fint. Men så är det det där med vit botten igen. Väldigt billigt iallafall!

Detta tyg vinner mer och mer på mig. Inte så dyrt heller...

Stockholmstyget ligger väldigt bra till. Supersnyggt och skulle funka finemang ihop med teaken. Enda minuset är väl att det är grovt...

Detta tyg har jag köpt många meter av för att ha som duk och jag älskar det. Kanske det skulle funka...?

Här är fåtöljen iallafall. Den ska få en rejäl make over, slipa, olja och kläs i något vackert. Men mitt i allt googlande slog det mig att jag ju har ett fint tyg sedan många år. En gardinlängd jag köpt på Läkarmissionen för 50-ish kronor. Det är duvblått och från Jobs handtryck...kanske det kan vara på ovansidan och så får alla bakstycken vara vita? Då blir det ju verkligen ett FYND! För det var så jag sålde in det till maken. 200 kronor. Sist jag fyndade två retrofåtöljer för 100kronor paret slutade notan på....kanske oooo 6000kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar