söndag 11 juni 2017

LaseraNi kanske tycker jag är tjatig nu men det är precis detta vi håller på med från morgon till kväll just nu, därav spaning på bloggen och FB.

Jag vaknade vid halv tio idag (förklaringen till detta finns på Voltaires vardag.
Maken drog som vanligt till Bauhaus för att köpa mer delar till trallen etc och jag tog mig an det digra arbetet att lasera läkten som ska bli vårt staket. Jag höll på i mer än tre timmar non stop och när jag var klar så skavde handskarna så att jag hade blåsor på händerna. Ryggen fick sig en törn också men jag kalasade det. Envis är jag när det gäller och jag skulle aldrig sluta mitt i. Jag biter ihop tills det är klart. Våra fantastiska grannar runt omkring hade hand om våra barn då och då och bitvis var de här hos oss. Bästa sättet att sysselsätta barn är med andra barn.

Min salvia går i blom nu. Jag vet att det kanske inte är bra men den är så vacker att jag ids inte klippa bort blomknopparna!

När maken kom hem så sågade och skruvade han fram tills det var dags för middag och läggning i stort sett. Jag försökte underålla barnen, handlade och planterade lite frön på friland. Jo, jag klippte ned högt ogräs också och lade under de buskar som behöver näring i den magra jorden mot vägen.

Läkten ska gå ända ner mot mark. Jag tror det blir urfint när det blir klart och förhoppningsvis kapar det lite av ljudet från vägen och vinden som av och tillär rätt stark här uppe på berget.

Jag har missat på några ställen men det är en lätt match att rätta till senare. Jag är så glad att jag bet ihop idag och målade trots att maken tyckte vi kunde göra det när allt var uppskruvat. DET hade varit en grannlaga uppgift som inte alls passar mig tror jag. Jag vill att det ska gå snabbt, det får skvätta osv. maken skulle ju bli galen och om HAN skulle stå där sen med liten pensel och försöka måla utan att få färg på trallen...då hade jag nog flyttat hemifrån för det skulle aldrig bli klart!
Det började regna på kvällen och jag gick ut i nattlinnet för att fota. Vår ena gulliga granne var ute och rensade i sin trädgård (de har också byggt nytt) och hon sa att det var så härligt att vara ute i regnet, hon "kände sig närmare naturen" sa hon. Jag svarade att jag mest kände mig blöt. Som sagt smaken är olika, nog tål jag regn men i nattlinne som sedan ska med ner i sängen är jag helst torr.

Sleep tight!


2 kommentarer:

  1. Jag ÄLSKAR staketet!!!! Jag är så fräck att jag härmar�� Så fint! Är det 28x45 ni använt till spjälorna?

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att du ÄLSKAR, härma gärna!!! 2x4,5 cm säger maken, möjligen 2,1!
    Anna

    SvaraRadera