torsdag 18 mars 2021

Auktionsfeber

Här mitt senaste inköp av Märta Esséen.

Jag har ju några laster som inte rimmar helt med min önskan att inte slösa pengar...och det handlar om auktioner. Jag är helt hooked. men det intressanta är att jag blir ganska nöjd bara av att BUDA! Är inte det intressant? Jag kollar in alla fina saker (och en del fula) och sen budar jag försiktigt på saker jag skulle kunna tänka mig att köpa. Just nu förkärlek för blått glas, mortlar i sten, tavlor och pärlor......och sen såklart vissa serier av stoppade möbler. Och i förrgår vann jag en budgivning. Bara jag budade! Och jag fick en oljemålning för 300kr som sedan snabbt blir 670krornor med frakt osv. Värt att tänka på när man budar, det blir mycket mer än själva budet. Om man budar på saker i ens närområde blir det ju mycket billigare.

Jag har en spaning på detta och det är att jag liksom "samlar" saker dvs alla saker jag budat på samlas på en och samma sida och där kan jag betrakta saker jag finner njutbara. Det är trevligt!

Det finns också ett spänningsmoment i att lägga bud, tänja gränsen och sen kanske till och med hoppas att någon budar övar! Så jag slipper förklara för maken varför vi får ytterligare en tavla att hänga....


Men, jag måste skryta om en vinst. Jag köpte, helt ovetandes om vad det var, två blå glaslampor. Jag betalade 200kr och sen såklart frakt, kommission och slagavgift men kanske totalt 500kr för allt. Och vet nu? Nu såg jag samma på Tradera och budet låg då på över 1400kr innan alla andra avgifter! Så, ett FYND! Maken tyckte genast att jag skulle sälja dem (!) men han fattar inte, jag älskade dem redan INNAN jag visste att det var lampor av Bertil Vallien ur hans blå serie, och att jag även tidigare hade loppat fem vackra snapsglas ur samma serie. Så, jag budar på. Älskar det, lite likt att spela på kasino tänker jag men mycket billigare och hälsosammare! Så det är mitt tips för alla spelberoende, köp gamla saker istället!


Ha en bra helg!


Och glöm inte, nästa torsdag 210325 klockan 12 ska jag hålla i ett möte på Clubhouse!!! Join in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar